måndag, augusti 25, 2008

A little bit of This and That

Här kommer en liten sammanfattning av några Nyare filmer jag sett under dessa 2 veckor. En liten sammanfattning vad de handlade om och vad jag tyckte. Kanske kan vara bra tips när man sitter där och inte vet vad man ska se...

Lilo och Stitch 2: Stitch has a Glitch: Disney Den lilla håriga blå rymdexpreimentet är tillbaka. Och han är lika söt som vanligt. Självklat är inte filmen lika bra som den första. Men för ett HardCore Stitch fan, så är den mer än värd att se. För mig var det mycket skratt och många *HAN ÄR SÅÅÅÅÅ SÖT* ögonblick. Men trotts att visa repliker och scener i filmen är nog så töntiga så se den! Denna film börjar ungefär där den första slutade, Lilo och Stitch hittar på alla möjliga upptåg, Nani jobbar och står i för att göra allt så bra som möjligt och Jumba och Pletly är väl ungefär så "normala" som de kan vara. Just detta år ska den "årliga" Hulatävlingen hållas och alla i deras "tränings gäng" ska vara med. Lilo får då veta att hennes mamma som var "vacker som en orkidee" vann den tävlingen när hon var i Lilos ålder. Så självklart måste Lilo nu hitta på en hula så att hon kan vinna över Mörtel och de andra och göra sin mamma stålt. Men självklart är det aldrig så enkelt, för Stitch som vid sin skapelse dag aldrig blev riktigt färdig, börjar batterierna långsamt rinna ut. Något som gör att Stitch blir tillbaka till sitt Gamla Elaka jag i några minuter. Det hela leder då till att Lilo och Stitch blir oväner. Och bara Jumba kan rädda Stitch från att slockna för alltid...


Nani: I'm sure my sister is very sorry and *didn't* mean it.
Lilo: Very sorry.
Nani: See?
Lilo: But I did mean it.
Nani: Lilo!
Lilo: Next time, Myrtle's goin' down! She's goin' *way* down!
Nani: No more pro-wrestling for you!


What happens in Vegas: Komedi/ drama Handlar om Joy och Jack, som båda två efter att ha fått något i livet förstört far med sin bästa kompis till... Las Vegas! Av osanolika men roliga händelser så träffas dom och det blir en vild och oförglömlig natt i vegas. Men när de vaknar upp nästa morgon så ser de konsekvenserna av sitt beteende. De har gift sig! Och trotts att de försöker lösa det hela som de "vuxna människor" de är slutar det i Krig och med en check på 3 miljoner dollar. Pengar som ingen av dem kommer att få om de inte lever tillsammans och jobbar på sitt förhållande i 6 månader. Men istället för att jobba på det gör de allt de kan för att en av dem ska bli less och dra. Game On och alla medle är tillåtna.

Jag älskar den här filmen. Den har som allt. Man skrattar, man gråter och man sitter och håller tummarna. Är helt enkelt en film som måste ses. "You'll have to see it, to Believe it!"

Judge: ...Listen, I've been married for twenty five years to the same wonderful, infuriating woman. And granted there are days when I want to light her on fire but I don't, because I love her. And that would be illegal. And you know something, and I might be old fashioned but when I said those vows, I meant them.


The Condemned: Action Är en Action film som går i samma stuk som Battle Royal, så om man gillar det konseptet är det bara att se denna. Jag tyckte väl inte att den var bra, men nog var den kul att se. Inget nytänkande eller nyskapanded, du vet innan vad som kommer att hända. Men vem vill inte se när brottslingar slåts till döds?
En rik kille kommer på iden av att tjärna pengar genom att sätta ut "live" filmer på internett. Där människor måste använda sitt visa kort för att kunna komma in på sidan. Målet är att komma upp i 40 miljoner tittare och de som ska dra människor är en "Fight to the death" match på en öde ö mellan 10 stycken döds dömda fångar. Dessa fångar har noggrant valts ut och har varit tvungna att "kvala" för att få en plats i programmet. 10 stycken lämnas på ön och den som är sist kvar, blir fikänd från fängelset och kan starta ett "nytt liv".Det går ju att räkna ut själv hur det går när man sätter dödsdömda fångar på en öde ö. Dessa vet att de ska dö och gör allt för att vinna friheten. För vem bryr sig om man dödar några stycken, de är ju dömda för värre saker. Och vilka tittare bryr sig om man visar live Snuff film där fångar dödar varandra? Det kan ju bara sluta i succe om man inte hade satt fel kille på ön.

Ian: What were you doing in El Salvador?
Jack
: Working on my tan.
Ian:
Why did you blow the building up?
Jack
: It was blocking my sun.


The Signal: Skräck/ Thriller "Årets bästa skräckfilm!" Öh, är nog det ända jag kan säga, denna började väl hyfsat bra, trotts att du undrade om kvallan skulle vara sådär dålig. Själva flimen börjar med att man får veta att "tjejen som det handlar om?" är otrogen med en kille som gör allt för att få henne att lämna sin man. Tv och telefoner slutar att fungera utan istället för blid spelas ett ljud tillsammans med nått som liknar krusidullerna i Windows Media player. Killen erbjuder henne ett bättre liv men trotts att hon inte älskar sin man tackar hon nej. När hon sedan kommer hem till deras lägenhet börjar det. Hennes man slår ihjäl sina kompisar och grannarna slår ihjäl varandra. Alla har blivit tokiga och hon gör allt för att ta sig där ifrån.
Du kan inte lite på någon för du vet inte vem som har blivit tokig.

Efter detta spårar den så kallade skräckfilmen ut, de slutar att handla om henne utan övergår från ett att handla om ett par som årdnar nyårsfest, till en orolig granne och Hennes man som blivit totalt galen och letare efter henne. Alla dessa hamnar på nyårsfesten och där ifrån blir allt bara en blandning mellan bisarr komedi till något tragiskt. Sedan dyker även killen hon var otrogen med upp och det blir ännu värre...Jag vet inte, kanske kan se den för ni kanske ser nått som inte jag såg. Men det känns som om även om jag sett den 10 ggr till hade jag inte fattat nått mer. För de man i slutet förstår "makes no sense" och det ända man har när filmen slutar är ett stort frågetecken i pannan. Vad hände, hur blev det så och var detta en skräckfilm?


( Doorbell rings)
Anna: (cheerful) Party guests!
Clark: (holding bloody shovel) Act natural.

Juno: Drama/ Tonåringsfilm Handlar om den 16 åriga Juno som efter sitt första ligg, med sin första pojkvänn eller bästa vänn, blir gravid. Detta verkar dock inte vara något som stör henne särskilt mycket och hon är väldigt lugn trotts omstängigheterna. Hon berättar detta för sin pojkvänn och trotts att han först verkar förstående och gullig vill han inte ha något att göra med ungen och allt slutar med att de typ slutar prata med varandra. Han lever sitt eget liv medan hon får stå för konsekvenserna. Först tänker hon göra en abort men efter att ha hört av en som stått och protesterat utanför motagningen att babyn redan har fingernaglar blir hon rädd ochlåter bli. Juno bestämmer sig då för att hon ska föda barnet men "ge bort den" till en adoptivfamlij. Men hjälp av sin kompis och sin väldigt stöttande pappa och styvmamma hittar hon den Perfekte familjen. Om allt nu bara vore så enkelt. Jag tyckte filmen var bra och Ellen Page är skitbra som Juno. Helt cool och inte brydd om nått. Filmen är både rolig och lite tragiskt. Men det är nog ändå bra att det gjorts en film som denna. Dock eftersom jag är den jag är så blev jag riktigt sur över killen. Han tar ju tillslut stitt förnuft till fånga och de blir ihop igen efter allt är över. Men just det där att det är bara att komma och gå som man vill och att det var hennes fel att hon blev gravid. ARGH, ne ni måste nog se det för att förstå. En väldigt mysig film, men använd Kondom!


Vanessa: Your parents are probably wondering where you are.
Juno: Nah... I mean, I'm already pregnant, so what other kind of shenanigans could I get into?


The Mummy 3: Tomb of the Dragon Empror Äventyr/ action O'connor är i farten igen och den här gången är faktiskt Imoteph död och en annan mumie spökar. O'connor och Jonathan spelas av samma medans Evy har bytt ansikte och deras sån Alex väckts upp. Paret O'connor hamnar i Kina där de skulle lämna en värdefull rubin samtidigt som Alex hittar drakkejsarens grav och Jonathan fortfarande bor där.
De blir ingen trevligt rejunion och de inser sedan attt de blivit lurade av några tokiga Kineser som då lyckas väcka kejsaren. De blir då ett race för att tillsammans med en av vakterna vid kejsarens grav, hinna först till Himalaya för att kejsaren inte ska hitta till odödlighetens källa och sedan kunna återuppväcka sin Terakotta arme.

Vakterna av kejsaren är ju självklart 2000 år gamla skitsnygga mor och dotter och Alex faller pladask för den "yngre" av dem. De måste alla då slå sina kloka huvuden ihop från att hindra Kejsaren och hans Arme från att ta sig över den Kinesiska muren och bli oövervinniliga för alltid.
Denna film är en blandning av galna Nazist Kineser, drakar och Yetis ( snömänn) Och den är inte lika bra som de första men helt klart värd att se om man gillar mumien. Det är synd att inte det är 100% samma skådespelare och konspetet Mumien försvinner lite eftersom det inte längre är i egypten. Men det är fortfarande en bit historia som blandas med en hyfsad historia. Så den är helt klart ok!


Jonathan: (to O'Connor ) You guys are like Mummy magnets!



Inga kommentarer: